Swedbank: Electrolux tas in – här är bolagen i vår portfölj

Electrolux är ny aktie i Swedbanks fokusportfölj. Storbanken petar ersätter Husqvarna i portföljen.
Swedbank: Electrolux tas in – här är bolagen i vår portfölj - PSEEWM19SPA00003-768×512
Pressbild: Electrolux

Swedbank har alltså gjort en mindre justering i sin fokusportfölj, där Electrolux tas in och ersätter Husqvarna.

I en kommentar till förändringen skriver storbanken bland annat:

”Givet nuvarande omvärldssituation råder det för stunden en synnerligen stor osäkerhet i hur konjunkturen kommer att utvecklas den kommande tiden, samt vilka stilar och sektorer som i närtid främst kommer att gynnas. För att spegla denna osäkra och volatila marknadsmiljö förordas också en relativt balanserad aktieportfölj utifrån såväl sektor- som stilexponering. Fokus i portföljen ligger istället på kvalitet, strukturella teman och bolagens mer specifika förutsättningar”.

Portföljen består normalt av 15 till 18 aktier och placeringshorisonten är 3-6 månader, skriver Swedbank. Du ser den i sin helhet här nedan.

Vill du veta vilka aktier som är dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen hittar du det på Affärsvärldens sida Börsen idag. Och här hittar du Affärsvärldens egna portföljer.

Swedbanks fokusportfölj

Här är aktierna som ingår i Swedbanks fokusportfölj:

ABB, Assa Abloy, Atlas Copco, Munters, Nibe, Sandvik, Electrolux, Mekonomen, Viaplay Group, AstraZeneca, Investor, Nordea, Handelsbanken, Hexagon, Telia.

Källa: Swedbank

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.