Swedbank: 17 aktier som är intressanta på sikt

Swedbank lyfter in ventilationsbolaget Lindab i sin Fokusportfölj.
Swedbank: 17 aktier som är intressanta på sikt - UNGDOM EKONOMI
Swedbank har plockat in ett nytt innehav i Fokusportföljen.

Just nu råder det en ”synnerligen stor osäkerhet i hur konjunkturen kommer att utvecklas den kommande tiden”, skriver Swedbank i en uppdatering på tisdagsmorgonen. Banken slår därför ett slag för en ”balanserad aktieportfölj” som fokuserar på kvalitet och teman som exempelvis automatisering och digitalisering.

I den senaste versionen av Fokusportföljen plockar Swedbank in Lindab. Banken minskar exponeringen mot Munters och Viaplay.

Här nedanför hittar du samtliga aktier i Fokusportföljen. Det är en portfölj som vanligtvis består av 15-18 aktier och placeringshorisonten är 3-6 månader.

Vill du istället ta del av Affärsvärldens portföljer så hittar du dessa här. Vill du istället veta vilka som är dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen så hittar du dessa på Affärsvärldens sida Börsen idag.

Swedbanks fokusportfölj

Verkstad/basindustri
ABB, Assa Abloy, Atlas Copco, Lindab, Munters, Nibe, Sandvik, Securitas

Konsument
Electrolux, Viaplay

Hälsovård
Astra Zeneca

Bank/Finans
Investor, Nordea, Handelsbanken

Fastigheter/bygg
Balder

Telekom/IT
Hexagon, Telia

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.