Swedbank Roburs vd blir ordförande för Fondbolagens förening

Swedbank Roburs vd Liza Jonson blir ny ordförande i Fondbolagens förenings styrelse. Det beslutade årsstämman idag, enligt ett pressmeddelande.
Swedbank Roburs vd blir ordförande för Fondbolagens förening - liza-jonson-900
Vid stämman valdes även Magdalena Wahlqvist Alveskog, Handelsbanken Fonder, Erik Kjellgren, Catella Fonder, och Thomas Nilsson, FCG Fonder, in som nya ledamöter i föreningens styrelse. Javiera Ragnartz, SEB Investment Management, blir vice ordförande.

“Jag är både stolt och glad över att axla ordförandeskapet för Fondbolagens förening och ser fram emot att tillsammans med styrelsen och kansliet driva de branschgemensamma frågorna. I Sverige är fondsparande en utbredd sparform, så fondbranschen och dess utveckling framåt är en angelägen fråga för många”, säger Liza Jonson i en kommentar.

Fondbolagens förening har 47 medlemsbolag som tillsammans förvaltar cirka 90 procent av fondsparandet i Sverige. De representerar en mångfald av fondbolag med olika inriktning och storlek. Föreningen har dessutom många associerade medlemsbolag med anknytning till branschen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.