Teknikjättar backar i förhandeln på Wall Street

Kurserna på New York-börserna indikeras en start nedåt på tisdagen. Ett svagt Europa och svaga oljepriser bidrar till handel strax under nollan inför börsstart.

S&P 500-terminen är klockan 15.04 0,3 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen 0,2 procent under.

Wall Street stängde i måndags kring nollan efter att fallande oljepriser lagt sordin på börsuppgångarna. Oljepriserna föll strax efter åtta på kvällen svensk tid efter att Saudi Aramco, det statliga saudiska oljebolaget, aviserat prissänkningar för decemberleveranser till sina amerikanska kunder. Priserna för Europa och Asien höjs däremot.

Under tisdagen har oljepriserna fortsatt sjunka, WTI:n är nere på treårslägsta, vilket bidragit till pressade Wall Street-terminer. USA-oljan har dragit med sig Brentoljan från andra sidan Atlanten i fallet. Brent registrerar de lägsta nivåerna sedan 2010.

Ytterligare press på terminerna kommer från europeiskt håll. EU-kommissionen har dragit ned BNP-prognosen för eurozonen till 0,8 procent i år, från de 1,2 procent som man spådde i våras.

På makrofronten uppgick USA:s handelsbalansunderskott till 43 miljarder dollar i september, mer än väntade 40,6 miljarder. Exporten sjönk 1,5 procent i månadstakt, medan importen var oförändrad.

Industriorder för september får handlaren vänta på till klockan 16.

En av dagens hittills starkast lysande börsstjärnor är Alibaba, som överträffade förväntningarna med siffrorna för sitt andra kvartal. E-handelsbolaget uppgav också att antalet aktiva kunder steg med 10 procent från kvartalet innan. Aktien faller dock i förhandeln, efter att ha stigit över tre procent under ordinarie handel.

Även Apple är intressant för marknaden i dag, i och med att man kommer emittera euroobligationer. Försäljningen väntas dra in minst 1 miljard euro, det vill säga cirka 1,2 miljarder dollar.

Apple och Google har också kommit överens med Walt Disney om att kunder ska få köpa och se filmer i sin smartphone. Båda teknikjättarna backar något under förhandeln.

JP Morgan Chase ser ut att gå en dystrare handelsdag till mötes. Banken utreds för sin valutahandel, och uppger att de juridiska kostnaderna kan komma att landa på 5,9 miljarder dollar vilket är mer än beloppet man hittills reserverat för frågan.

Procter & Gamble har inlett samtal med Argentina gällande det skattebedrägeri som, enligt uppgifter från i går, man anklagas för i landet. Bolagets verksamhet har stängts av i landet.

USA går emot mellanval i dag, midterm elections, för att fördela platserna i representanthuset samt en tredjedel av senaten. Bloomberg rapporterar att republikanerna sannolikt kommer öka sin majoritet i representanthuset, medan senaten är den stora frågan.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG