Tencent susar om Facebook

Kinesiska Tencents börsvärde är nu större än Facebooks.
Tencent susar om Facebook - appar-facebook-google-700_binary_6947092.jpg

Den kinesiska techjätten Tencents marknadsvärde överstiger nu Facebooks efter att aktien stigit kraftigt under året. Det rapporterar CNBC.

Tencents aktie har stigit 43 procent sedan årsskiftet, vilket kan jämföras med Facebooks utveckling på 12 procent. Till följd av kursrusningen uppgår Tencents marknadsvärde nu till 664,5 miljarder dollar, mot Facebooks på 656,2 miljarder dollar.

Tencent är känt för sina mobilspel samt sin sociala meddelande-app WeChat, totalt står sociala nätverk för 23 procent av Tencents totala intäkter.

Det är inte första gången som Tencents marknadsvärde överstigit Facebooks, under 2017 och 2018 var Tencent tillfälligt större än Facebook.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.