Tesla spanar mot Europa

Trollhättan kan fortsätta hoppas, elbilstillverkaren Tesla letar platser för fabriker i Europa. Företaget är dock förteget om vilka platser som kan bli aktuella.

Företrädare för bland annat Business Sweden har uppvaktat Tesla för att övertyga företaget om att Trollhättan skulle vara rätt plats för europeisk biltillverkning. Ett argument är att Nevs skulle kunna ha plats även för tillverkning av Tesla-bilar.

Teslas svenska presstjänst vill inte kommentera utspelet. De hänvisar istället till ett internationellt uttalande om företagets Europa-planer.

LÄS MER: Teslas Model 3 på banan i höstDen amerikanska elbilstillverkaren Tesla kommer att ha full produktion i september för sin enklare Model 3.

”Vi har alltid sagt att det är rimligt att i längden ha fabriker närmare våra kärnmarknader (Europa och Asien), utöver vår Fremont-fabrik. Som Elon Musk tidigare nämnt kommer vi att börja leta efter möjliga platser för ytterligare tillverkning i Europa”.

Återstår att se med andra ord.

 

Text: Ada Fredelius

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här