TIN Ny Teknik backade 11% i september – ner 41,6% på ett år

Fonden TIN Ny Teknik minskade 11% i september, vilket var något bättre än jämförelseindex som minskade 12,2%. På rullande 12 månader har fonden minskat med 41,6%, jämfört mot index som minskat 23,7%
Erik Sprinchorn Carl Armfelt
Erik Sprinchorn och Carl Armfelt på TIN Fonder. Foto: TIN Fonder

I en månadsrapport från förvaltarduon Carl Armfelt och Erik Sprinchorn framgår det att fonden valt att avyttra innehavet i Enad Global 7.

Fondens mest positiva bidragsgivare under månaden var Embracer, Surgical Science och Cint. I den negativa vågskålen fanns Take Two Interactive, Evolution och Xero.

Förvaltarna lyfter fokus mot att de gillar bolag som styrs av entreprenörer och nämner Embracer, Evolution och Sinch som alla är präglade av grundare och entreprenörsanda.

Även VD Martin Carlesunds insynsköp på 100 miljoner kronor i Evolution kommenteras:

”Normalt fäster vi mindre betydelse vid köp och försäljningar från insiders, det brukar inte ha något meningsfullt signalvärde. Med den här magnituden av köp är det annorlunda – signalen bär tydligt entreprenörens prägel” skriver förvaltarna.

De kommenterar även Sinchs kurskollaps de senaste 18 månaderna. ”Ett besvärligt överhäng på aktien har varit Softbanks ägande, men som nu är utköpta från bolaget”.

Förvaltarna skriver att det löser upp en viktig knut och att framtiden får utvisa om det kan vara starten för en positiv, reflexiv process.

De största segmenten i portföljen var Hälsa, Mjukvara och Digitala varumärken med exponeringar om 30, 28 respektive 25%.

Vid månadsskiftet var de största innehaven i portföljen Evolution, Embracer, och Surgical Science.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.