Tisdagens nya aktieråd

Ett försäkringsbolag och ett kontanthanteringsbolag höjs till köp under tisdagen.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för det finländska försäkringsbolaget Sampo till köp från tidigare behåll. Riktkursen sänks dock till 34:20 euro från 45:50 euro. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Sampo stängde på torsdagen till kursen 28:04 på Helsingforsbörsen.

Carnegie höjer sin rekommendation för Loomis till köp från behåll. Riktkursen sänks till 300 från 390 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie sänker även sin rekommendation för Tele2 till behåll från köp. Riktkursen höjs till 135 från 130 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Norwegian till sälj från behåll. Riktkursen är 1:00 norsk krona. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

”Även om Norwegian kan genomföra den finansiella omstruktureringen kommer befintliga aktieägare utspädas kraftigt”, skriver banken. Aktien stängde på 8:27 i onsdags i förra veckan.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Evolution Gaming till behåll från köp. Riktkursen höjs till 422 från 413 kronor. Det framgår av en analys med titeln ”Time for a breather”. Aktien stängde på 424 kronor i torsdags.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Telia till 40 kronor från 42 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Aktien stängde på 35 kronor i torsdags.

DNB Markets sänker riktkursen för Alimak till 115 kronor från 145 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 97:10 kronor på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för bilsäkerhetsföretaget Autoliv till 680 kronor från 600 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Austolivs depåbevis stängde till kursen 539 kronor på torsdagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Kambim Leo Vegas, Kindred, Millicom och Pledpharma.

För Kambi sänks riktkursen till 145 kronor från 189 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Leo Vegas riktkurs sänks till 42 kronor från 46 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

För Kindred sänks riktkursen till 53 kronor från 65 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Millicom sänks till 50 dollar från 70 dollar. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Den nya riktkursen motsvarar 499 kronor. Aktien stängde på 297:50 kronor i torsdags.

Pareto sänker sin riktkurs för Pledpharma till 22 kronor, ned från 58 kronor. Rekommendationen köp står fast. Det framgår av en analys från den 14 april. Aktien stängde på 4:34 kronor på torsdagen.

Pareto Securities höjer emellertid riktkursen för Xvivo till 110 kronor från 83 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien steg med 9 procent till 122 kronor efter bolagets rapport i torsdags.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.