Truecaller klättrar i premiärhandeln på Nasdaq Stockholm

Kommunikationsappen Truecaller började i dag den 8 oktober att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista. Bolaget noterar B-aktier som handlas med kortnamnet TRUE B på segmentet Largecap.
Truecaller klättrar i premiärhandeln på Nasdaq Stockholm - Truecaller
Foto: Truecaller
Intresset för erbjudandet har varit mycket stort och övertecknade flera gånger om. Teckningskursen fastställdes till 52 kronor per aktie. Det ska jämföras med det ursprungliga intervallet på 44 till 56 kronor per aktie, vilket senare snävades in till 48 till 52 kronor per aktie.

I samband med noteringen stärker företaget sin kassa genom en nyemission som tillför bolaget 1 miljard kronor. Vissa aktieägare däribland grundarna Alan Mamedi och Nami Zarringhalam, Sequoia Capital India, Atomico och Kleiner Perkins har sålt befintliga aktier för 1,7 miljarder kronor.

Ankarinvesterarna Första AP-fonden, Handelsbanken Fonder, Malabar Investments, WF Asian Reconnaissance Fund, förvaltad av Ward Ferry Management, Coeli Asset Management och Steadview Capital Mauritius Limited tecknar aktier för nära 2,3 miljarder kronor.

Aktien har hittills i dag handlats till 60,43 kronor som högst betalt och 54,14 kronor som lägst betalt. Klockan 09.15 var senast betalt 57 kronor, en uppgång på 9,6% jämfört med teckningskursen på 52 kronor per aktie. Aktier för 126 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 374,43 miljoner aktier utestående, inklusive onoterade A-aktier och börsvärdet är 21,3 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience