Twitter rusade på Wall Street

I New York stängde börserna både över och under nollstrecket. Dagens handelssession har präglats av ett penningpolitiskt besked från Federal Reserve, preliminär BNP-statistik för det andra kvartalet och sysselsättningsstatistik från ADP. På bolagsfronten är gårdagens rapporterande bolag Twitter och US Steel klara vinnare.

Dow Jones Industrial Average var vid stängning ned 0,2 procent till 16.880. På den bredare marknaden var S&P 500 oförändrad till 1.970 medan Nasdaq Composite ökade med 0,5 procent till 4.463.

Räntan på den tioåriga obligationen var upp med 10 punkter till 2,56 procent samtidigt som trettioårsräntan steg 9 punkter till 3,31 procent.

”Vi ser en viss lättnad på marknaden då det inte fanns några egentliga överraskningar i dagens FOMC-uttalande. BNP-siffran var samtidigt viktig för att ingjuta förtroende hos investerarna,” det sade Brad Friedlander, grundare till Angel Oak Capital, till Bloomberg på onsdagen.

Den amerikanska centralbanken lämnade på onsdagen styrräntan oförändrad vid 0,0-0,25 procent och trappade ned sin månatliga obligationsköp med sammanlagt 10 miljarder dollar. Beskedet var i linje med marknadens förväntningar.

FOMC-kommittén betonade att ”inflationen har rört sig närmare kommitténs långsiktiga mål” och att det råder ett ”betydande underutnyttjande avseende arbetskraftsresurser i landet”.

Nordea kommenterade att dagens penningpolitiska besked från den amerikanska centralbanken hade en något mindre duvaktig ton avseende inflation än vad man tidigare haft. Banken spår att Fed nu kommer ägna större uppmärksamhet åt inflationsrisker, och väntar sig att centralbanken kommer bli mindre duvaktiga vid nästa FOMC-möte i september.

Vidare i amerikansk makrostatistik fick marknaden på onsdagen tugga i sig andra kvartalets preliminära BNP-siffra. USA:s BNP ökade med mer än väntat, siffran visade på en tillväxt om +4,0 procent mot väntade +3,0 procent. Samtidigt reviderades siffran för första kvartalet upp till -2,1 procent från tidigare -2,9 procent.

Sysselsättningen inom den privata sektorn ökade med 218.000 arbetstillfällen i juli, enligt siffror från ADP. Marknadens konsensus låg här på en ökning om 230.000 arbetstillfällen.

På den geopolitiska fronten noterades utökade sanktioner mot Ryssland från USA och EU. Sanktionerna är riktade mot landets energi-, försvars- och finanssektorer. USA har uppmanat asiatiska länder att följa USA:s fotspår.

På bolagsnivå var fokus riktat mot delårsrapporter från bland annat Twitter, US Steel och Sprint.

Den amerikanska ståltillverkaren, US Steel, redovisade ett resultat för det gångna kvartalet som fullständigt krossade Wall Streets förväntningar. US Steel uppvisade en vinst per aktie om 0,17 dollar, jämfört med förväntat utfall om en förlust på 0,31 dollar per aktie. Intäkterna var samtidigt 4,4 miljarder dollar, väntat var här intäkter om 4,2 miljarder dollar. US Steel-aktien rusade 19 procent.

Twitter-aktien gick starkt efter en delårsrapport som imponerat på investerarkollektivet gällande försäljnings- och användartillväxt. Aktien var upp med hela 20 procent.

I sociala medier hakade även stallkollegorna LinkedIn och Facebook med upp 4,2 respektive 1,3 procent.

Teleoperatören Sprint vände förlust till vinst om man ser till vinsten per aktie i det första kvartalet 2014, jämfört med motsvarande kvartal 2013. Aktien avslutade dock ned 3,0 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.