Underskott i statens budget

Saldot i svenska statens budget för oktober blev ett underskott på 36,0 miljarder kronor. Det är en skillnad på 67,8 miljarder kronor jämfört med oktober 2019, då saldot blev ett överskott på 31,9 miljarder kronor.
Underskott i statens budget - pengar-700_binary_6952391.jpg

Det visar Ekonomistyrningsverkets sammanställning av utfallet för statens budget.

Statens inkomster i oktober är i stort sett oförändrade jämfört med samma månad 2019, medan utgifterna har ökat med 66,5 miljarder kronor. Ökningen beror framför allt på förändringar i utlåningen till Riksbanken, plus 48,7 miljarder, och kapitalinsatser till SAS och Swedavia om sammanlagt 6,8 miljarder.

De totala utgifterna i statens budget uppgick i oktober till 113,7 miljarder kronor, vilket är 66,5 miljarder kronor (141,1%) högre än i oktober 2019.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience