Uppgångar väntas på Wall Street

Kurserna på New York-börserna väntas inleda uppåt när handelsveckan tar fart. Under förhandeln har flertalet delårsrapporter delat rampljuset med bland annat den portugisiska bankräddningen av Banco Espirito Santo. Senare i dag väntas fler rapporter trilla in.

S&P 500-terminen är klockan 14.45 0,4 procent över fair value och Nasdaq 100-terminen är 0,3 procent över.

Förra veckans orosmoln från bland annat Portugal har under helgen lättats något.

Bank of Portugal presenterade nämligen under söndagskvällen en plan för att få Banco Espirito Santo på fötter igen. Planen innefattar ett statligt kapitalstöd samt en uppdelning av BES i en ”frisk” bankverksamhet och en problemtillgångsenhet. Informationen har lugnat marknaden något och flera analytiker har uttalat sig i frågan.

”Jag blev mycket förvånad över att det beslutades om en statlig räddningsaktion så snabbt. Det tyder på att bankens situation var mycket värre än vad som beskrivits”, kommenterade Lutz Roehmeyer på Landesbank Berlin.

Under förhandeln var det fortsatt fokus mot delårsrapporter där bland andra Berkshire Hathaway och Michael Kors presenterade starka siffror.

Försäkrings- och investmentbolaget Berkshire Hathaway redovisade en nettovinst på 3.889 dollar per A-aktie under det andra kvartalet 2014, vilket var starkare än både förväntningar och fjolårets delår.

Även Michael Kors presenterade ett delårsresultat som kom in starkt. Ökad försäljning av klockor och handväskor i Nordamerika uppges stöttat resultatet som var bättre än analytikerkåren förväntat sig. Aktien backar dock under förhandeln, nu ned nästan 5 procent.

Storbanken Goldman Sachs meddelas vara nära ett avtal om att köpa en andel i det nystartade chat-företaget Perzo. Det för att eventuellt komplettera chattverktyget Bloombergs terminal erbjuder. Aktien är upp 0,4 procent under förhandeln.

Bioteknikbolaget Amgen meddelade också under måndagen att en fas-3 studie av en ny behandling av multipel myeloma har genomförts framgångsrikt. Marknaden välkomnade informationen och aktien är nu upp 3,5 procent.

Senare i dag väntas bland andra Marathon Oil presentera sitt delår tillsammans med en rad andra bolag. I morgon håller investerare blickarna på amerikansk statistik avseende bland annat inköpschefsindex.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.