USA granskar Deutsche Banks roll i Danske Banks penningtvättsskandal

Det amerikanska justitiedepartementet har under de senaste veckorna trappat upp sin granskning kring den tyska storbanken Deutsche Banks roll i Danske Banks penningtvättsskandal.

Det rapporterar Reuters med hänvisning till fyra anonyma källor.

Enligt en av källorna handlar den nya delen av granskningen om huruvida Deutsche Bank hjälpte till att flytta smutsiga pengar från Danske Bank in i USA. Ifall det bevisas skulle det kunna leda till stora finansiella böter, skriver nyhetsbyrån.

Företrädare för det amerikanska justitiedepartementet, som har jobbat nära estniska åklagare under omkring ett års tid, har även börjat samarbeta med åklagare i Frankfurt, enligt källorna.

Deutsche uppger sig dock inte känna till att någon granskning skulle vidgas.

“Det finns inget nytt att säga kring granskningarna rörande Danske och Regula, och vi är heller inte medvetna om någon vidgning av granskningarna”, uppger Deutsche Bank enligt Bloomberg News.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här