USA-terminer kring nollan

Kurserna på New York-börserna väntas öppna runt nollan på onsdagen. På bolagsfronten är delårsrapporterande Lowes och Target på tapeten, vilka båda presenterat siffror som överträffat förväntningarna.

Investerarkollektivet inväntar även centralbanken Federal Reserves senaste mötesprotokoll, vilket väntas publiceras klockan 20.00 svensk tid.

S&P 500-terminen är klockan 14.38 0,1 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen 0,1 procent under.

Färsk statistik från USA visade att antalet påbörjade husbyggen sjönk med 2,8 procent i oktober till en årstakt på säsongsjusterade 1,009 miljoner enheter. Marknaden hade räknat med en något högre nivå om 1,025 miljoner enheter.

Sentimentet påverkas även av den japanska centralbanken beslut på onsdagen att man ska hålla sina penningpolitiska stimulanser oförändrade. Centralbankens besked kom dagar efter att svag BNP-statistik visat att landet åter är inne i recession.

På bolagsfronten väntas fortsatt aktivitet kring Allergan och Actavis. Läkemedelsföretaget Actavis bekräftade här om dagen att de ska köpa upp Botox-tillverkaren Allergan för 66 miljarder dollar.

Flertalet bolag har också presenterat delårsrapporter på onsdagen.

Delårsrapporterande Lowes presenterade en stark rapport som överträffade marknadens förväntningar. Dessutom höjde de sina prognoser.

”Vi är nöjda med vår prestation och fortsätter vara försiktigt optimistiska kring hemrenoveringslandskapet”, sade företagets vd Robert A. Niblock.

Även Target presenterade sitt delår i dag, vilket även det kom in starkare än förväntat. Detaljhandlaren som har fler än 1.800 butiker i USA och 133 i Kanada förväntar sig att anställa omkring 70.000 personer inför julhandeln.

Dollar General kan däremot komma att behöva stänga fler än 4.000 butiker av konkurrensskäl efter sitt förvärv av Family Dollar Stores, rapporterade New York Post.

Netflix, en konkurrent till MTG:s Viaplay, meddelade planer på att lansera sin nätstreamingtjänst i Australien och Nya Zealand i mars 2015.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco