USA-terminer kring nollan

Kurserna på New York-börserna väntas handlas oförändrat i linje med de ledande börserna i Europa. Investerarnas fokus är på Fed-mötet senare i veckan.

Europahandeln, som inledde i röda regioner, handlas oförändrat på börserna i Frankfurt, London och Paris.

S&P 500-terminen är klockan 14.53 oförändrad mot fair value medan Nasdaq 100-terminen är 0,1 procent över.

Inför handelsveckans inledning släppte Empire State tillverkningsindex för september som slog analytikernas förväntningar.

Vidare på makrosidan väntas under dagen statistik över industrins kapacitetsutnyttjande under juli samt siffror över industriproduktionen i juli.

Senare under veckan väntas amerikanska konsumentprisindex för augusti och Fed-möte på onsdagen.

”Feds tillkännagivande denna vecka är verkligen på investerarnas agenda – med fokus på vad uttalandet innehåller, om de ska ta bort frasen om att hålla räntorna låga under en ”lång tid”. Data i detta skede är generellt på väg åt rätt håll. USA gör vissa framsteg, men Kina och Europa har varit mer nedslående”, sade Keith Bowman, aktieanalytiker vid Hargreaves Lansdown i London, till Bloomberg.

Amerikanska Nucor meddelade inför handelns öppning att man köper Arcelor Mittal och Herdaus gemensamma bolag för 630 miljoner dollar. Nucor är upp 0,1 procent i förhandeln.

Terex handlas ned i förhandeln på sänkt helårsprognos. Kran- och anläggningsmaskintillverkaren räknar nu med ett resultat per aktie mellan 2,35 och 2,50, justerat för vissa engångsposter. Aktien är ned 8,0 procent.

It-jätten Apple rapporterar ett rekord i förbeställningar av Iphone 6 och Iphone 6 Plus. På ett dygn tog orders på fler än fyra miljoner enheter av modellerna.

Gilead Sciences har tecknat avtal med sju generikatillverkare om att sälja en lågprisvariant av bolagets hepatit C-läkemedel Sovaldi. Avtalen täcker distribution av Sovaldi i 91 utvecklingsländer, bland annat i Indien, Indonesien och Pakistan, och företagen ska själva få sätta pris på läkemedlet mot att de betalar royalties på försäljningen till Gilead. Gilead är ned 1,5 procent i förhandeln.

I San Fransisco, USA, inleds Astro-konferensen där bland annat svenska Elekta håller kapitalmarknadsdag jämte konkurrenten Valeant.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.