USA-terminer pekar nedåt

New York-börserna väntas inleda onsdagen med något lägre kursrörelser, av terminshandeln i skrivande stund att döma.

Terminen för breda storbolagsindexet S&P 500 noterades klockan 15.00 0,2 procent under sitt fair value från tisdagskvällens stängning. Nasdaq 100-terminen sågs 0,1 procent under sitt fair value.

Sysselsättningen inom den privata sektorn i USA bedöms ha stigit med 189.000 arbetstillfällen under mars månad, enligt den så kallade ADP-undersökningen. Analytiker hade väntat sig en större ökning än så, på 225.000 arbetstillfällen. Den officiella sysselsättningsstatistiken väntas inför fredagens öppning.

Kvar på dagens makroagenda får vi bland annat ISM inköpschefsindex, vid klockan 16.00 svensk tid. Dessförinnan, klockan 15.45, väntas Markits inköpschefsindexundersökning.

Wall Street Journal har en artikel ute om att detaljhandelsjätten Wal-Mart satt tuff press på att dess leverantörer ska kapa kostnaderna på sina produkter. Syftet är vända på en stillastående försäljning på hemmamarknaden USA. Wal-Mart sågs 0,1 procent lägre i förhandeln.

I tekniksektorn har Jefferies analytiker höjt HP till köp och inlett bevakning av Twitter med köprekommendation. De båda aktierna noterade +1,0 respektive +1,9 procent i förhandeln.

Kvar i sektorn gör GoDaddy i dag börspremiär till en introduktionskurs på 20 dollar per aktie i dess börsnotering, en nivå som värderar web-hosting-bolaget till cirka 4,5 miljarder dollar justerat för skulder. Det senast kommunicerade indikativa teckningsintervallet var dessförinnan 17 till 19 dollar per aktie.

På den penningpolitiska arenan uppgav Dennis Lockhart, chef för centralbanken Federal Reserves Atlanta-distrikt, i ett anförande att juni till september är ett hyfsat lämpligt fönster för att börja höja USA:s styrränta.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.