USA-terminer pekar nedåt efter upptrappning i Ukraina

Kurserna på New York-börserna väntas visa nedgångar vid torsdagshandelns start.

Situationen i Ukraina uppges ha eskalerat samtidigt som reviderad amerikansk BNP kom in över förväntan. Det råder också misstankar om att amerikanska banker drabbats av, så kallade, ”hackers”.

S&P 500-terminen är klockan 14.43 0,4 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen är 0,3 procent under.

Situationen i Ukraina är hårt bevakad på torsdagen efter att flertalet medier rapporterat att över 1.000 tungt beväpnade soldater nu är inne i Ukraina, enligt en NATO-officier.

Ukrainas premiärminister rubricerar läget som kraftigt försämrat och landet uppmanar nu EU och USA att frysa alla ryska tillgångar. I en Twitterpost uppmanade också premiärministern FN:s säkerhetsråd, OSCE och EU att arrangera krismöten.

Två makrosiffror av intresse har släppts inför dagens öppning.

Reviderad BNP för det andra kvartalet kom in vid +4,2 procent, att jämföra med den tidigare bedömningen om +4,0 procent och väntade +3,9 procent.

Under förra veckan var det 298.000 nya arbetssökande, marknaden hade väntat sig 300.000.

Det kan vara värt att hålla kolla på de amerikanska bankerna i dag efter att det rapporterats om att ett antal av dem drabbats av, så kallade, ”cyberattacker” under den senaste månaden. De amerikanska myndigheterna FBI och Secret Service utreder nu ärendet.

JP Morgan Chase har omnämnts som en av de drabbade och backar 0,6 procent i förhandeln.

Marknaden har också fått tugga i sig rapporter från två klädföretag.

Klädföretagen Abercrombie & Fitch och Guess? tappar 6 respektive 8 procent under förhandeln. Båda bolagen kom in med rapporter som understeg Wall Streets förväntningar.

Senare under dagen väntas veckostatistik över konsumentförtroende samt avtalade husköp under juli.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.