Laddar

USA-terminer pekar på oregelbunden öppning

Kurserna på New York-börserna väntas inleda nära nollan inför siffrorna över nya husköp i augusti som presenteras en halvtimme efter öppning.

S&P 500-terminen är klockan 15.04 0,1 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen är 0,1 procent över.

Wall Street pressades under gårdagens session efter besked om krafttag mot skatteplanerande företag, europeisk konjunkturoro och amerikanska flyganfall i Syrien. Under onsdagen väntas kurserna öppna oregelbundet, efter tre dagars nedgång på raken i S&P 500 och Nasdaq Composite.

“Vi har knappt sett några korrektioner som varat längre än två dagar i taget. Vi har haft ett par dagar av sjunkande kurser där folk köper i dippen på marknaden. Jag kan se att vi kommer nå nya höjder. Fed har sagt att de kommer vara medgörliga över en avsevärd tid, så det är fortfarande generellt stödjande för aktiemarknaden”, sade Jasper Lawler, marknadsanalytiker på CMC Markets till Bloomberg News.

På bolagsfronten har Royal Bank of Scotland sänkt priset på aktierna i försäljningen av dess andel på 25 procent i den amerikanska banken Citizens Financial Group. Nu siktar man på att ta in 3 miljarder vid ett pris på 21,5 dollar per aktie, från tidigare utsatt pris om 23 till 25 dollar per aktie som skulle dra in 3,5 miljarder dollar.

En källa till Dow Jones Newswires uppgav att Pfizer fört samtal med Actavis för att köpa bolaget, vilket skulle ge Pfizer möjlighet att flytta sitt säte till Irland och sänka skattekostnaderna. Samtalen ska dock vara avslutade på Actavis beslut, vilket innebär det andra nederlaget för Pfizer efter den misslyckade flirten med Astrazeneca.

Vidare väntas kursrörelser i Apple efter att dess nya operativsystem IOS 8 till Iphone rapporterats krascha mer frekvent än den tidigare versionen.

Klockan 16.00 kommer amerikansk statistik över försäljningen av nya hus för augusti månad. Marknaden räknar med att försäljningen steg med 4,4 procent till en årstakt på 430.000 hus.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.