USA-terminer pekar uppåt

Kurserna på New York-börserna väntas inleda strax över nollan på onsdagen där dagens fokus ligger på Alcoas delårsrapport samt Federal Reserves protokoll senare i kväll.

S&P 500-terminen var klockan 15.11 0,2 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,1 procent över.

Aluminiumjätten Alcoa kommer senare i kväll att markera den inofficiella inledningen på rapportsäsongen och har före öppning handlats upp 1,3 procent.

Investerarna riktar även blicken mot Federal Reserve som klockan 20.00 håller sitt FOMC-möte som väntas ge ytterligare indikationer på var centralbanken ställer sig i frågan kring kommande räntehöjningar.

Även badrumsattiralj-bolaget Bed Bath & Beyond väntas släppa sin rapport efter marknadens stängning och handlades upp 0,8 procent i förhandeln.

Oljesektorn har fått en skjuts upp i förhandeln och visar uppgångar för både Chevron och Exxon på 0,3 procent. Likt den europeiska oljesektorn tidigare i dag, reagerar den amerikanska marknaden positivt på nyheten om att Royal Dutch Shell har lämnat ett rekommenderat bud på energikollegan BG Group på totalt 47 miljarder pund. Detta trots den att Saudiarabiens redovisat en rekordhög produktion för mars vilket bidragit till lägre oljepriser under dagen.

Även teknikbolaget Twitter sågs +1,3 procent i förhandeln med bidrag av gårdagens uppköpsspekulationer kring företaget. Tidigare rapporter har gjort gällande att Facebook och Google ska vara intresserade av mikroblogg-plattformen.

Vidare handlas apotekarbolaget Rite Aid upp 0,4 procent i förhandeln med bidrag av ett bättre än förväntat resultat som redovisades i samband med fjärde kvartalsrapporten.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.