USA-terminer pekar uppåt

Kurserna på New York-börserna väntas inleda uppåt på tisdagen. Som vanligt mitt i en rapportsäsong har den amerikanska morgonen kantats av flera delårssiffror. Fed inleder sitt tvådagarsmöte i dag.

S&P 500-terminen är klockan 14.07 0,4 procent över fair value, och Nasdaq 100-terminen är också 0,4 procent över.

Dagens första statistikstopp var order för varaktiga varor, ned med 1,3 procent i september jämfört med augusti. Det var inte i närheten av det +0,9 procent som marknaden räknat med.

Omsättningen i den amerikanska detaljhandeln var upp med 4,4 procent under den tredje veckan i oktober jämfört med motsvarande vecka året innan, enligt Johnson Redbook index.

Huspriserna enligt S&P/CS var upp 5,6 procent i årstakt under augusti, vilket var snäppet sämre än väntade +5,8 procent.

Klockan 15 kommer konsumentförtroendet för oktober månad. Den positiva effekten av lägre bensinpriser på hushållens ekonomi lär ha vägt upp för oron över volatila aktiemarknader och risken av att ebolaviruset sprider sig i USA, uppger Daiwa Capital Markets enligt CNBC.

Bland de som släppt delårssiffror i dag inkom Pfizer över förväntningarna. Den intäktsnedgång som analytikerna räknat med blev med andra ord mindre än väntad. Pfizer tajtade också till bolagets resultatprognos för helåret.

Även Cummins rapport blev oväntat bra. En starkare efterfrågan i Nordamerika, Europa och Kina bidrog till det.

BP drabbades av svag rysk valuta och lägre oljepriser, men ökade trots det utdelningarna, och det operativa kassaflödet förbättrades.

Electrolux-konkurrenten Whirlpools resultat floppade gentemot förväntningarna, men försäljningen var i linje, och prognosen upprepades.

Twitter rörde sig nedåt under efterhandeln på siffror som släpptes efter stängning i går. Enligt analytiker misshagade den svaga användartillväxten och intäktsutsikterna. Dessutom inkom intäkterna under förväntan.

Efter stängning kommer den alltid välbevakade Facebook med sina delårssiffror.

Federal Reserve inleder alltså sitt tvådagarsmöte i dag, vilket innebär att det blir penningpolitiskt besked på onsdagen. Som vanligt är det stort fokus på indikationer om räntehöjningar.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder