USA-terminer pekar uppåt

Kurserna på New York-börserna väntas inleda uppåt på fredagen. Därmed väntas USA-marknaderna ta rygg på den starka utvecklingen i Europa.

Bland dagens rapporterande bolag finns General Electric och Morgan Stanley

S&P 500-terminen är klockan 15.06 0,9 procent över fair value och Nasdaq 100-terminen är 1,1 procent över.

Morgan Stanley steg 3,4 procent i förhandeln efter att banken kom med sin rapport för det tredje kvartalet före öppningen. Nettovinsten per aktie summerade till 0,77 dollar per aktie justerat för DVA-effekter justerat för så kallade DVA-effekter, som står för skuldvärdejustering. Det förväntade resultatet per aktie låg på 0,54 dollar per aktie enligt Zacks Estimates.

I banksektorn höjdes även Bank of New York Mellon med 11 procent.

General Electric var upp 3,5 procent efter ett resultat som överträffade förväntningarna. Det justerade nettoresultatet landade på 0,38 dollar per aktie medan förväntningarna låg på 0,37 dollar per aktie.

Honeywell höjde den undre delen av intervallet i sin prognos. aktien skickades upp 1,3 procent.

Google tappade 1 procent. Internetsökjätten rapporterades sent på torsdagen ett resultat under förväntningarna.

Advanced Micro Devices sjönk 1,5 procent i förhandeln. Chiptillverkaren planerar att skära ned den globala personalstyrkan med 7 procent till slutet av det fjräde kvartalet. Det justerade resultatet nådde heller inte ända fram till analytikernas förväntningar.

Minneschiptillverkaren Sandisk backade 2,1 procent efter att torsdagens rapport som visade på ett försämrat resultat.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG