USA-terminer pekar uppåt

New York-börserna väntas inleda onsdagen stigande, av terminerna i skrivande stund att döma.

Utvecklingen följer beskedet att Ryssland och Ukraina kommit överens om att verka för fred i östra Ukraina, ett besked som lyfte Europabörserna under förmiddagen svensk tid.

Den breda S&P 500-terminen noteras klockan 14.50 0,4 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen noteras 0,3 procent över.

Ukrainas president Petro Porosjenko meddelade först han i ett telefonsamtal med Rysslands president Vladimir Putin hade nått en överenskommelse om en permanent vapenvila i östra Ukraina.

Vladimir Putins presstalesman förtydligade därefter att Ryssland inte kan gå med på någon vapenvila då landet inte är en del i den pågående konflikten. Däremot hade de båda presidenterna diskuterat sätt att lösa konflikten, hette det.

Den ukrainska presidenten presstjänst ändrade senare sitt uttalande till att man kommit överens om ”förutsättningar för vapenvila”.

Över till amerikanska börsen har byggbolaget Toll Brothers levererat en 110-procentig nettovinstökning i dess tredje kvartal, ställt mot samma kvartal i fjol. Aktien är upp 0,7 procent i förhandeln.

Volvos lastbilskonkurrent Navistar minskar nettoförlusten till 0,02 dollar per aktie i dess tredje kvarta, att jämföra med 3,06 dollar per aktie samma kvartal i fjol. Utfallet är även klart bättre än de -0,82 dollar per aktie som väntades, enligt Thomson-Reuters analytikerkonsensus. Aktien klättrar 3,6 procent i förhandeln.

Concur Technologies är upp 9,7 procent i förhandeln då Bloomberg sent på tisdagen rapporterat att mjukvarubolaget överväger att lägga ut sig själva till försäljning.

Eftermiddagens inhemska makrobesked innefattar närmast Redbook detaljhandelsstatistik vid klockan 14.55 svensk tid. Därefter följer det mer välbevakade industriorderutfallet för juli klockan 16.00 och klockan 20.00 i kväll inkommer senaste utgåvan av centralbanken Federal Reserves konjunkturuppdatering Beige Book.

Inför torsdagen riktas blickarna mot europeiska centralbankens ECB:s penningpolitiska besked, klockan 13.45 i morgon, svensk tid, följt av en mängd USA-data.

Fredagen inkluderar bland annat månadsutfallet för amerikansk sysselsättning och arbetslöshet.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.