Väljarna tvivlar på Trumps affärssinne

En färsk opinionsundersökning visar att Hillary Clinton leder över Donald Trump med 6 procentenheter knappt tre månader före USA:s presidentval. Förtroendet för Trumps affärsförmåga har tagit stryk, skriver Bloomberg.

Försprånget för Clinton gentemot Trump är mindre nu än vad det var i några undersökningar strax efter demokraternas konvent i juli. När tredjepartskandidater räknas med kryper det till nivåer nära felmarginalen, enligt Bloomberg.

Undersökningen visar samtidigt att Donald Trumps trumfkort, affärssinnet, är försvagat. Cirka 61 procent säger sig i dagsläget vara mindre imponerade av fastighetsmiljardärens skarpsinne inom business gentemot när kampanjen började.

När de båda kandidaterna ställs mot varandra stöder 50 procent Clinton och 44 procent Trump, medan 6 procent är osäkra. När de två tredjepartskandidaterna Gary Johnson och Jill Stein tas med får Clinton 44 procent och Trump 40 procent.

Både den förra utrikesministern Clinton och den politiske novisen Trump har historiskt låga förtroendesiffror. Bara 40 procent har en positiv bild av Clinton; för Trump är siffran 33 procent.

Som jämförelse ser 51 procent positivt på sittande presidenten Barack Obama; hustrun Michelle når 62 procent. Bilden av Hillary Clintons make Bill är också fördelaktig: 53 procent ser positivt på ex-presidenten.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.