Varoufakis: Grekland nära ett avtal

Grekland är nära ett avtal med de internationella långivarna, där landet utlovar reformer i utbyte mot finansiering som kan hjälpa landet att genomföra låneåterbetalningarna nästa månad. Det uppgav Yanis Varoufakis, Greklands finansminister, till Star TV under måndagskvällen enligt Reuters.

”Jag tror vi ar väldigt nära (ett avtal)… låt oss säga om en vecka”, sade finansministern och tillade att ”en annan valuta är inte på vår radar, finns inte i våra tankar”.

Grekland står inför betalningar på cirka 1,5 miljarder euro till IMF under nästa månad och 6,7 miljarder euro avseende obligationer som förfaller i juli och augusti.

Under gårdagen sade den grekiska regeringstalesmannen Gabriel Sakellaridis att fyra krav, eller ”röda linjer”, inte är förhandlingsbara. Dessa består av sänkningar av pensioner, tillväxtplanen, målet för det primära budgetöverskottet och skuldomstruktureringen.

Talesmannen sade också att det inte kommer att bli någon lösning för Grekland liknande den som Cypern fick, vilken bland annat innebar förluster för oförsäkrad bankinlåning (på summor över 100.000 euro).

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.