Veckans drink från Börsens Bartender: Wreckable Ball

Veckans drink blandas i ett rivningskuleinspirerat glas och när man druckit upp ber man bartendern om "New balls please".
Veckans drink från Börsens Bartender: Wreckable Ball - Wreckable Ball 2

En av de större händelserna i börsbaren på senare tid är förstås Cevians inträde i Kulan, denna Göteborgs stolthet vars alltför starka balansräkning och underpresterande ”automotive”-verksamhet har diskuterats sedan bolagets förkortning uttolkades Sälj Kulan Fort.

En företagspirat som Gardell påminner inte så lite om filmbranschens Gordon Gekko. Som de flesta läsare av denna spalt minns får Gekko i en nyckelscen i Wall Street frågan om varför han bryter sönder ett nyinköpt bolag. ”Because it’s wreckable” blir svaret.

Svårare än så behöver man ju inte göra det. Och om man skärskådar SKF, framstår det onekligen som en Wreckable Ball.

RECEPT WRECKABLE BALL

• 4 cl exklusiv rom – alla piraters favoritdryck
• 2 cl ägglikör – Ceviangrundaren sportar hårt och behöver tänka på proteinet
• 2 cl Red Bull – för att maxa prestation och impact

Alkoholstarkt, men sött och uppiggande för den som vill se skarpare hur delar blir större än helheten. Och när man druckit en, ber man vänligen bartendern: ”New balls please”.

Senast bjöd Börsens Bartender på Tre vise män. Du hittar receptet här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets