Wall Street: Öppning strax under nollan väntas

New York-börserna ser ut att öppna strax under nollstrecket, av terminsutvecklingen i skrivande stund att döma.

Eftermiddagens producentprisdata inkom som förväntat och investerarna blickar fram emot det penningpolitiska beskedet från centralbankens FOMC-möte som inleds i dag.

”Feds räntepolitik är den centrala frågan för oss alla”, summerar BGL BNP Paribas-aktiestrategen Guillaume Duschesne för Bloomberg.

Bland enskilda bolag höjer Alibaba höjer prisintervallet i sin omskrivna börsintroduktion.

Terminen för det breda aktiemarknadsindexet S&P 500 noteras klockan 14.48 0,2 procent under fair value. Även motsvarande notering för Nasdaq 100 ligger 0,2 procent under fair value.

Wall Street Journal rapporterar att kinesiska e-handelsföretaget Alibaba avser höja priset i dess pågående börsnotering till 66-68 dollar per aktie, jämfört med det senast gällande intervallet 60-66 dollar. I förra veckan kom besked om att efterfrågan på aktierna varit mycket stor och att försäljningen avbrutits i förtid. Yahoo, som äger 22 procent av Alibaba inför noteringen, stiger 0,3 procent i förhandeln.

Flygplanstillverkaren Boeing rapporteras enligt bland annat Wall Street Journal vara nära att vinna ett mångmiljardkontrakt kring astronaut-transporter från amerikanska rymdmyndigheten NASA. Aktien handlas 0,6 procent högre i förhandeln.

Tysklands justitieminister Heiko Maas utkräver mer transparens kring Internetbolaget Googles sökmotorformel, framgår det av en intervju i Financial Times. Gooogle-aktien är nära oförändrad i förhandeln.

I början av förra veckan övergav EU:s konkurrenskommissionär Joaquin Almunia en preliminär överenskommelse med Google kring sökresultaten. Det rapporterades då ha förekommit påtryckningar från bland annat franska och tyska publicister och amerikanska konkurrenter som Microsoft och Yelp.

På makrofronten inkom just USA:s producentpriser (PPI) som väntat oförändrade i augusti jämfört med juli.

”Marknadsaktörerna kommer i dag bara att ha en intressant ekonomisk rapport att bearbeta när de förbereder sig inför onsdagens Fed-kommuniké, uppdaterade ekonomiska prognoser och en presskonferens med ordförande Janet Yellen”, skrev Société Générale inför PPI-utfallet.

På onsdagskvällen hoppas marknaden få svar på frågan som alla väntar på – när inleds USA:s räntehöjningar och i vilken takt ska de ske?

Blickar vi mot omvärlden har USA inlett en ny offensiv fas i flyganfallen mot Islamiska Staten, IS, i Irak. Man har under senaste dygnet för första gången bombat IS-positioner nära huvudstaden Bagdad.

I konfliktdrabbade Ukraina godkände parlamentet ett lagförslag att vissa områden i regionerna Donetsk och Luhansk i östra Ukraina ska få ett särskilt självstyre. Samtidigt har parlamentet godkänt associationsavtalet med EU, något som Ryssland är starkt emot och som sätter press på den ukrainska presidenten Porosjenko.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco