Wall Street väntas ta rygg på dystert Europa

Börserna i New York väntas smittas av det dystra sentimentet i Europa och öppna nedåt under fredagen.

S&P 500-terminen var klockan 15.04 0,4 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,7 procent under.

De europeiska börserna noterade under eftermiddagshandeln kraftiga nedgångar, bland annat på ökad oro för utvecklingen i Grekland. Euro Stoxx var ned 1,7 procent under eftermiddagen.

Under morgonen inkom konsumentprisindex (KPI) och visade en ökning med 0,2 procent under mars jämfört med närmast föregående månad. Marknadens prognos var att KPI skulle vara +0,3 procent i månadstakt. Årstakten för kärn-KPI var +1,8 procent under månaden, jämfört med 1,7 procent månaden innan. Här hade analytikerna räknat med en årstakt på 1,7 procent.

De amerikanska räntorna pressades av gårdagens ovanligt duvaktiga tal från Fed-ledamoten Dennis Lockhart, som sade att den oväntade ekonomiska svagheten i det första kvartalet talar för mer tålamod innan den första styrräntehöjningen. Lockhart har tidigare talat om möjligheten för en första styrräntehöjning i juni.

På bolagssidan meddelade den amerikanska dryckesjätten Coca Cola meddelade i dag att man köper det kinesiska dryckesföretaget China Culiangwang Beverages Holdings för 400,5 miljoner dollar. Förvärvet markerar Coca Colas första försök att förvärva ett kinesiskt bolag sedan ett misslyckat bud på ett kinesiskt bolag för sex år sedan.

Under torsdagskvällen inkom även American Express med sin kvartalsrapport och rapporterade en vinstökning med 6,5 procent. Aktierna föll dock under gårdagens eftermarknadshandel med 1,4 procent på grund av att bolaget påtalade negativa effekter från den stärkta dollarn.

Under dagen träffas IMF och Världsbanken i Washington. Även finansministrar och centralbankschefer från G20-länderna möts.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour