WTO reviderar upp prognoser för världshandeln under 2021 och 2022

Världshandelsorganisationen, WTO, har reviderat upp prognoserna för världshandeln som nu väntas öka med 10,8% under 2021, jämfört med tidigare angivna 8,0%. Handeln föll med 5,3% under förra året i spåren av coronapandemin.
WTO reviderar upp prognoser för världshandeln under 2021 och 2022 - WTO
WTO-chefen Ngozi Okonjo-Iweala. Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP/TT
WTO höjer också samma siffror för 2022 till 4,7% från 4,0%. Nästa år väntas handeln nå den långsiktiga trendutveckling som sågs före coronaviruset.

Vissa regioner har redan nått eller passerat utvecklingen från det sista normalåret 2019. Den asiatiska exporten har exempelvis varit 15% högre jämfört med för två år sedan, medan Europa och Nordamerika har i princip helt återhämtat sig. Däremot förblir Afrika och Mellanöstern fortsatt under före-pandeminivåerna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets