Xbrane rasar tvåsiffrigt efter avslutat avtal

Bioteknikbolaget Xbrane Biopharma har meddelat att det tidigare kommersiella licensavtalet i Nordamerika med Bausch + Lomb har avslutats i ömsesidigt samförstånd. Aktien har rasat tvåsiffrigt på beskedet.
Xbrane rasar tvåsiffrigt efter avslutat avtal - 95B9701-A
Martin Åmark, VD på Xbrane. Pressbild.

“Vårt fokus ligger på att arbeta med de amerikanska myndigheterna för att erhålla marknadsföringstillstånd för vår ranibizumab biosimilarkandidat och därmed göra produkten tillgänglig för patienter i Nordamerika. Samtidigt accelererar vi lanseringen av Ximluci® i Europa”, skriver Xbrane i ett pressmeddelande.

Reaktionerna har varit kraftigt negativa och aktien har handlats ner cirka 20%.

I en kommentar skriver Pareto Securities att det avbrutna licensavtalet kommer som en “negativ överraskning”, och det avslutade avtalet kräver att Xbrane och dess europeiska samarbetspartner STADA måste hitta en ny samarbetspartner i USA och Kanada.

Pareto kommer med anledning av detta justera sin köprekommendation och riktkurs om 348 kr. Aktien bytte vid 10-tiden under tisdagen händer för 61 kr.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.