Zoomability behöver återställa eget kapital – vill göra nyemission

Aktieägarna i elfordonsbolaget Zoomability kallas till extra bolagsstämma den 17 juli, för att besluta om åtgärder för att återställa eget kapital.
Zoomability behöver återställa eget kapital – vill göra nyemission - zoomability
Foto: Zoomability

Bakgrunden är att bolaget har upprättat kontrollbalansräkning, vilken visar att bolaget har förbrukat mer än halva av det egna kapitalet i förhållande till aktiekapitalet.

Stämman föreslås besluta om fortsatt drift av bolaget och åtgärder för att återställa det egna kapitalet. Styrelsen föreslår att en nyemission genomförs snarast och att kvotvärdet på bolagets aktie skrivs ner. Stämman föreslås besluta att ändra bolagsordningen, för att möjliggöra ökningen av antalet aktier och därigenom nyemissionen.

Aktieägarna i Zoomability kallas även till extra bolagsstämma den 31 juli. Stämman genomförs med deltagande genom Zoom. Även denna stämma föreslås besluta att ändra bolagsordningen, för att möjliggöra ökningen av antalet aktier och därigenom nyemissionen. De exakta förslagen kommer presenteras senast två veckor innan den extra stämman.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets