Zuckerberg tror att vr kan bli lika stort som mobiler och persondatorer

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg tror att virtual reality kommer att bli lika utbrett hos konsumenter som mobiler och persondatorer. Det uppgav han under virtuella techkonferensen Vivatech.
Zuckerberg tror att vr kan bli lika stort som mobiler och persondatorer - zuckerberg-900
Mark Zuckerberg. Foto: Trent Nelson /TT
Zuckerberg sade att medan vr har potential att bli lika stort som mobiler och persondatorer, ser han inte tekniken komma att ersätta de två produktsegmenten.

”Det är inte som att datorer och mobiler kommer att försvinna”, sade Zuckerberg.

Däremot ser Zuckerberg en bredare användning för vr än bara i spel. Han sade att tekniken kan användas i virtuella medarbetarmöten men också abonnemangstjänster inom fitness.

”Tänk på det som Peloton, där du har ett abonnemang, men istället är enheten vr och du tar på dig headsetet, och du är i denna fantastiska miljö och du tar en boxningskurs med en instruktör eller en dansklass”, sade Zuckerberg.

Facebook har genom åren plöjt ned stora summor i sin vr-satsning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets