Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Stockholm mot strömmen på bomarknaden

2019-12-09 07:44
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bostadsrättspriserna i riket som helhet sjönk 1 procent i november jämfört med föregående månad. Villapriserna var oförändrade.

Det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik.

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 1 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har varit oförändrade.

De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 4 procent samtidigt som villapriserna stigit 4 procent.

Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

För november innebär månadsförändringen att det viktade medelvärdet för september-november jämförs med motsvarande viktade medelvärde för augusti-oktober. För tremånadersförändringen görs jämförelsen med juni-augusti.

"Stockholms bostadsmarknad visar återigen sin oerhörda kraft. Budtemperaturen och prisförväntningarna stiger och ligger nu nära nivåerna strax innan prisfallet 2017. Säljarens marknad är tveklöst tillbaka i huvudstaden och det är de mest attraktiva bostäderna i innerstaden som leder uppgången", säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors Stockholm.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom