Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Per Taube köper Stockholms Auktionsverk

2018-03-29 10:13

Laurtiz.com säljer Auktionsverket till fastighetsmagnat.

Auktionsbolaget Lauritz.com säljer sin Fine Art Business till Gelba Partners för 62,8 miljoner danska kronor, cirka 86 miljoner svenska kronor. Det kommer att påverka Lauritz.com:s rörelseresultat med omkring 40 miljoner danska kronor, skriver Lauritz i ett pressmeddelande.

Gelba Partners ägs till 51 procent av Gelba Management och bakom det bolaget står fastighetsmagnaten Per Taube. I styrelsen sitter även hans hustru Åsa Taube, även hon aktiv i Gelba.

49 procent av Gelba Parnters kommer framöver att ägas av Lauritz.com.

Gelba Partners står bland annat bakom Arlandastad Holding, som bygger en flygplatsstad på Arlanda och Steninge slottsby, en villastad utanför Sigtuna. Per Taube är därtill delägare i en rad andra verksamheter som Sturebadet, Izettle, Shoolido, Strafe och Villa Godthem.

- Vi är väldigt glada över att ha hittat en stark och visonär partner i Per Taube, kommenterar Laurtiz storägare Bengt Sundström.

Han tillägger att affären gör det möjligt för Lauritz.com att utveckla kärnverksamheten, nätauktioner för konst, design och antikviteter i priskategorin 1 000 till 5 000 danska kronor.

 

 

 

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom