Tessin upplåter sin investeringsplattform för att stödja SOS Barnbyar

Inför jul upplåter Tessin sin digitala investeringsplattform till förmån för SOS Barnbyars arbete i Botswana. Målet är att samla in pengar till att utöka SOS Barnbyars fastighetsbestånd i Francistown och nu bjuds Tessins medlemmar in att vara med.

Tessin är kända för att förmedla högavkastande fastighetsinvesteringar i form av räntebärande lån till fastighetsutvecklare i Sverige och Finland. Initiativet med SOS Barnbyar är utformat som deras övriga investeringsprojekt, men i stället för en traditionell avkastning erbjuds möjligheten att stötta barn i utsatthet att få ett nytt hem. Målet med insamlingen är att utöka SOS Barnbyars fastighetsbestånd i Botswana för att integrera SOS familjer i lokalsamhället.

Ge din gåva genom att skapa ett konto på Tessins plattform!

– Ur ett fastighetsperspektiv har projektet flera likheter med våra vanliga projekt. Det rör sig om en fastighet som ska förvärvas och rustas upp. Vi är väldigt stolta över att kunna använda vår teknik för att förmedla den här möjligheten till våra medlemmar. Utöver medlemmarnas bidrag kommer vi också att skänka en gåva för att förverkliga SOS Barnbyars projekt, säger Heidi Wik.

Insamlingen lanserades på Tessins plattform 16 december 2021 och planeras vara öppen fram till årsskiftet. De insamlade pengarna ska gå till att införskaffa ett hus i Francistown, Botswana, där en SOS familj får möjlighet till en trygg uppväxt. Husen ska bli en del av en så kallad integrerad barnby, där byn blir en del av lokalsamhället istället för en separat by. På så vis får barnen en större chans att bli en del av samhället. Eventuellt kapital över det primära målet om 235 000 kronor bidrar till renovering, inköp av vitvaror, möbler samt inredning.

Det är ett spännande initiativ att få göra det här tillsammans med Tessins medlemmar. Vi hoppas att det kommer att leda till att många vill vara med och bidra till projektet. Genom en gåva är man med och ser till att barn får möjlighet att växa upp och bli sitt starkaste jag. Tillsammans kan vi göra skillnad, säger Kristoffer Wihed, Strategic Partnership Manager på SOS Barnbyar

För mer information om projektet och möjlighet att ge en gåva, besök Tessins plattform.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.