Banktopp: Deutsche Bank inget nytt Lehman Brothers

Axel Weber, ordförande för UBS, anser att banksystemet idag är mer solitt än det var när Lehman Brothers kollapsade.

Deutsche Bank har skapat huvudvärk runt om på världens börser under veckan.

UBS ordförande Axel Weber, som har ett förflutet som chef för Bundesbank, tycker emellertid inte alls att situationen går att likställa med Lehman Brothers-kraschen och finanskrisen.

På en fråga om det är ett “Lehman moment” som händer så avvisar han det med att bankerna idag är mycket mer solida generellt än vad situationen var under 2007-2008. Det säger han i en intervju med Bloomberg TV och som refereras av Marketwatch.

Weber uppger att han tycker att systemet är mycket mer stabilt idag än vad det var för snart tio år sedan och att åtgärder som kan tänkas behövas kommer att vara för att rädda enskilda aktörer snarare än hela systemet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.