Actavis köper Allergan

Läkemedelsföretaget Actavis har bekräftat att de ska köpa upp Botox-tillverkaren Allergan, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Efter New York-börsens öppning stod det klart att Actavis ska betala en kombination av 129,22 dollar per aktie kontant och 0,3683 Actavis-aktier för varje Allergan-aktie. Den totala transaktionen uppgår till 66 miljarder dollar.

“Det här uppköpet skapar det mest snabbväxande och dynamiska tillväxtföretaget inom läkemedel i den globala hälsovården. Det sätter oss i läkemedelsföretagens topp-tio-lista.”, säger Brent Saunders, vd och chef på Actavis.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här