Affärsvärlden förstärker M&A-bevakningen

Ett dynamiskt näringsliv behöver ett starkt ekosystem för företagsförvärv. Nu förstärker Afv redaktionen med specialkompetens inom just M&A och företagsaffärer.
Affärsvärlden förstärker M&A-bevakningen - afv-bilder_DSC7382
Foto: Tobias Ohls

Förra året var ett rekordår för M&A-branschen. Över 2 000 företagsförvärv och andra affärer gjordes i Norden, varav vi svenskar stod för knappa hälften.

”Det är enormt stora värden som byter händer varje dag. Några av näringslivets smartaste individer pusslar, räknar och dealar för att få till dessa miljardaffärer”, säger Max Jedeur-Palmgren, redaktör för magasinet.

I april rekryterade Affärsvärlden reportern Carl-Johan Kullving från Debtwire/Mergermarket, för vilka han bevakande mid- och largecap affärer och dess finansiering.

Flitiga läsare har säkert redan noterat några av Carl-Johan Kullvings artiklar de senaste veckorna. Bland annat avslöjanden om budstriden i Envirotainer och djurmatbolaget Voff Premium Pet Food:s försiktiga tassande in i en säljprocess i miljardklassen.

”Läsarna kan förvänta sig mer avslöjanden, men minst lika viktigt: bevakande av trender, personligheterna och reportage med de intressantaste historierna”, säger Max Jedeur-Palmgren.

Affärsvärlden har redan en gedigen bevakning av börsnoteringar via IPO-guiden.

”Bland Affärsvärldens läsare finns det många som är jobbar med eller är intresserade av företagsaffärer. Vi skriver för dem och om dem. M&A och företagsaffärer är också helt centralt för att näringslivet ska kunna vara dynamiskt och utvecklas. Det handlar ju om att bra bolag ska kunna växa. Eller att bolag med problem ska kunna få in nya engagerade ägare”, säger Peter Benson, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.