Åklagare inleder förundersökning mot Hanif Bali

Särskilda åklagarkammaren inleder en förundersökning mot riksdagsledamoten Hanif Bali (M), som misstänks ha utnyttjat en minderårig flicka för sexuell posering.
Hanif Bali
Hanif Bali, riksdagspolitiker (M) Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
”Det har inkommit flera polisanmälningar mot riksdagsmannen och jag har beslutat att inleda förundersökning gällande en av anmälningar för brottet utnyttjande av barn för sexuell posering. Då förundersökningen fortfarande är i ett tidigt inledningsskede kan inte mer information lämnas just nu”, säger chefsåklagare Maria Sterup i ett pressmeddelande.

Tidigare har Moderaterna valt att pausa sin interna utredning och uppmanat flickan och dennes vårdnadshavare att polisanmäla. Det gjorde flickan under torsdagen.

Hanif Bali har tidigare tillbakavisat uppgifterna och sagt att det rör sig om en planerad komplott mot honom. Han uppger sig ha gott om bevis som visar att han är oskyldig.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.