Alla Affärsvärldens analyser vecka 12

Analyser av: Lundbergföretagen, Plejd, Pierce Group, Nowonomics, Fantasma Games, Cavotec, Sensor Alarm, Embellence Group, Angler Gaming, ACQ Bure, Idun Industrier, Duni, Plexian samt Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning.

Lundbergföretagen

Argumentet att man som ägare i investmentbolaget Lundbergs skulle få rabatt på rabatt har svalnat. Aktien har stigit samtidigt som vissa dolda värden realiserats medan andra gått upp i rök.

Plejd

Tillväxtbolaget Plejd är ett av börsens snabbast växande bolag. Produkterna är uppskattade av både elektriker och användare.

Pierce Group 

Börsaktuella Pierce Group säljer MC-prylar på nätet och har tagit en ledarroll i Europa i den nischen. Det lockar, trots att introduktionen har en del skönhetsfläckar. Sista teckningsdag: 210325

Nowonomics 

Nowo vill genom sin app öka kundernas fondsparande. Totalt har 100 Mkr knuffats in bolaget vilket har gett 46 000 användare. Räcker det för att aktien ska vara värd att teckna? Sista teckningsdag: 210325

Fantasma Games

Första handelsdagen startade bra för börsens nya kasinoleverantör Fantasma Games.

Cavotec

Med en historik som lämnar mycket att önska är Cavotec ingenting för den nitiska räknenissen. För en visionär som kan föreställa en kommande tillväxtresa ter sig bolaget som mer intressant.

Sensor Alarm

Sensor Alarm noteras nu på Spotlight. Bolaget säljer ett hemlarm som ska vinna mark på den tuffa marknaden genom lågt pris och enkel installation. Sista teckningsdag: 210407

Embellence Group

Tapetbolaget Embellence handlade med nöd och näppe över teckningskursen när bolaget debuterade på börsen.

Angler Gaming

Speloperatören Angler Gaming har uppvisat mycket stark tillväxt senaste åren. 2020 var inget undantag. Aktien har mer än dubblerats sedan Affärsvärldens köpråd ifjol. Är aktien fortsatt köpvärd?

ACQ Bure

En svensk och snällare variant på USA-fenomenet SPAC finns nu noterad. ACQ Bure stiger i debuten.

Idun Industrier

Börsnoteringen av Idun Industrier startar med succésiffror. Aktien rusade 85% i den tidiga handeln.

Duni

Duni har drabbats hårt av pandemin. I takt med att restriktionerna lättar kommer försäljningen att få ett uppsving. Är aktien tillräckligt pressad för att vara köpvärd?

Plexian

Malmöbolaget har inte en ägarbild eller uppbackning av insiders som gör att Afv kan tänka sig att teckna aktien. Sista teckningsdag: 210330

Pierce Group

Den internetbaserade MC-handlaren Pierce Group stiger i börsdebuten.

Afv-portföljen

Halvledarbrist hamnade i fokus under veckan. Ett problem som både är bra och dåligt.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. I fastighetsbolaget Sagax fortsätter nyckelpersoner sälja aktier. Andra intressanta affärer har bland annat skett i TietoEvry, Bonesupport, Elekta, BIMobject, Hanza Holding och Awardit.

Råduppföljning

För ett år sedan rasade första vågen av Covid-19-krisen som värst i USA och Europa. Börsen föll rekordsnabbt med 30%. I det läget valde Affärsvärlden att göra ett omtag och syna alla köpråd som vi haft under det senaste halvåret.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: