Alla Affärsvärldens analyser vecka 20

Analyser av CTT Systems, Indutrade, SBB, Zenicor, Kopy Goldfields, Synsam, Hoist Finance, Angler Gaming samt Afv-portföljen, Krönika, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Lock-up och rapportkalender vecka 21.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 20 - loggor_v20

CTT Systems

Det globala flygandet efter pandemin återhämtar sig i rask takt. 2022 blev ett bra år för flygplansunderleverantören CTT Systems. Tillväxtmöjligheterna är fortsatt goda med ökat fokus på såväl komfort som hållbarhetsaspekter. Kan aktien lyfta mot nya höjder?

Indutrade

Teknikhandlarens kunder lever fortfarande på stora orderböcker vilket sannolikt ger något starkare siffror än slutkundsefterfrågan motiverar. När orderböckerna normaliserats kan det bli ett nytt, sämre läge i Indutrade.

SBB

Fastighetsbolagets aktie har kraschat. Finns det en kurs där man kan fundera på att bli mer positiv till SBB?

Zenicor

Medicinteknikbolaget Zenicor har spännande framtidsutsikter. Aktien har dock fastnat i något av en rävsax på grund av bolagets kapitalbehov. Är den köpvärd?

Kopy Goldfields

Musa Bazhaev är en av de ryska affärsmän som sattes upp på EU:s sanktionslista efter Rysslands invasion av Ukraina. Afv har granskat Musa Bazhaevs kopplingar till svenska börsnoterade Kopy Goldfields. Han var länge indirekt huvudägare i gruvbolaget men nu hävdar Kopy Goldfields att det inte längre finns några kopplingar. Afv kan dock från ryska arkiv avslöja att det istället verkar vara Musa Bazhaevs son som står som ägare.

Synsam

Optikkedjan Synsam expanderar butiksnätet i en rask takt. Målsättningen för 2021-2023 är 90 nya butiker. 2024-2026 skall bolaget öppna ytterligare 90 st. Tillväxten i första kvartalet var stark och abonnemangsaffären utgör nu drygt hälften av koncernens intäkter.

Hoist Finance

Inkassoföretaget Hoist Finance siktar på att till 2027 dubbla låneboken och samtidigt göra den mer högavkastande. Det räcker om Hoist kommer en hygglig bit på vägen för att aktien ska se riktigt billig ut. Även om man beaktar alla slamkrypare i form snårig hybridfinansiering.

Angler Gaming

Speloperatören Angler Gaming visade återigen tillväxt i årets första kvartalet efter sju kvartal i rad med minskade intäkter. Även inledningen på andra kvartalet var god. Hur skall man se på aktien?

AFV-portföljen

Vinimportören Viva Wine har inte utvecklats som vi hoppats på.

Krönika

Låneförfall, räntebindning, hybridobligationer och kovenanter är ord på allas läppar när det handlar om fastighetsaktier. Nyemissionsrisk är den stora monsterelefanten i rummet. Men det har gått till överdrift. Här är ett försök att istället belysa de långsiktigt viktiga drivkrafterna. De kommer avgöra vilka fastighetsaktier som blir vinnare eller förlorare på sikt.

Börsgolvet

Kommer småspararna att stämma SBB som Holknekt stämmer Betsson, eller kör de över storägaren med bandvagn som i Elos? Vadslagningen är i full gång kring Stureplan.

Investeraren

Svenska bankaktier är mindre attraktiva än de europeiska, anser RBC-förvaltaren James Macdonald. ”Svenska banker har länge varit marknadens ‘darlings’ vilket speglas i deras värderingar”, säger han till Affärsvärlden.

Råduppföljning

Veckans bästa aktie var Transtema där vi hade ett vältajmat köpråd. Avkastningen blev 48%. Även köprådet i Ework var lyckat med 25% avkastning.

Lock-up-avtal

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i bland annat Egetis Therapeuetics, APAC, OssDsign, My Beat, Catena, Sivers Semiconducters och Embracer Group.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 21

Kommande vecka rapporterar bland annat Embracer, Elekta, Cantargia och Serneke. Utdelningar är att vänta från Autoliv, Billerud och Wonderful Times Group. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 21.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.