Alla Affärsvärldens analyser vecka 21

Analyser av JM, Sensys Gatso Group, Beijer Electronics, 4C Group, Elekta, DSV samt Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen, Golvet, Investeraren, Insiderkollen, Blankning och Råduppföljning.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 21 - Vecka22.transparent

JM 

Med stigande räntor och allt mindre pengar i konsumentens plånbok lär många investerare vara försiktiga med bostadsutvecklare i närtid. Så länge vi inte får någon större bostadskrasch ser dock JM köpvärt ut för den långsiktige.

Sensys Gatso Group

Sensys Gatso säljer lösningar för ökad trafiksäkerhet. På senare år har bolaget satsat alltmer på att öka de återkommande intäktsströmmarna. Fondägandet lyser dock med sin frånvaro.

Beijer Electronics 

Med ny VD från guldägget Westermo på plats och en överfull orderbok är det upplagt för Beijer Electronics att förbättra lönsamheten.

4C Group 

Mjukvarubolaget 4C Group säljer lösningar och rådgivning för krisberedskap och samhällssäkerhet. Aktien noteras idag på First North och stiger i börspremiären.

Elekta

Fjärde kvartalet var bättre än väntat för strålterapibolaget Elekta. På kort sikt finns osäkerhet med inflation och störningar i leveranskedjan. Kan ledningen få ordning på marginalerna finns bra uppsida i aktien på sikt.

DSV

Den danske börsfavoriten tillika transportjätten DSV täljer guld på logistiska flaskhalsar. I Q1 matchar rörelseresultatet hela 2019 års Ebit. Förvärv finns med i bilden men den stora saken är de höga fraktpriserna. Hur ser potentialen ut i en normaliserad värld?

Afv-portföljen

Bra fart på tillväxtbolagen på sistone men Academedia har det tungt.

Buy&Hold-portföljen

Portföljen fyller på med tio nya aktier men säljer också ut en av sina vinnare.

Börsgolvet

Sommar, sol och storsälj. Semesterfinansiering pågår i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren

På en fondkonferens i Westminster i London myllrade chefer och experter från amerikanska BNY Mellon, en av världens största tillgångsförvaltare, nyligen som vore det goda tider. BNY Mellon ville rikta blicken mot möjligheter, men diskussionerna kom att handla mer om de mörka molnen i förgrunden.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Intressanta transaktioner har bland annat skett i Bico, Bactiguard, CellaVision och C-Rad.

Blankning

Efter påtryckningar från bland annat ägardatatjänsten Holdings börjar Finansinspektionen nu publicera sammanställningar av blankningspositioner över 0,1%. Det är en seger för transparens över EU-byråkraternas regelmakare.

Råduppföljning

Det var rätt att teckna aktier i investmentbolaget Linc. Dessutom var det rätt att avstå noteringarna av Zesec of Sweden och Ngenic som pressats en hel del sedan IPO. Bland omgångens neutrala råd stack skolkoncernen Cedergrenska och Bico ut med rejäla nedgångar.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco