Alla Affärsvärldens analyser vecka 25

Analyser av Sandvik, Epiroc, Momentum Software, Bilia, Footway, Momentum Group, SBB, Medicortex, MTG, Devport, Lundin Energy samt Golvet, Investeraren, Råduppföljning och Insiderkollen.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 25 - Veckans analyser

Sandvik

Verkstadsbolaget går på alla cylindrar med urstark efterfrågan och nya höjda finansiella mål. Sandvik har alltid varit billigare än Epiroc men rabatten verkar väl hög.

Epiroc

Kvalitetsbolaget inom gruvutrustning har rasat i linje med övriga börsen trots att rekordsiffror väntas för 2022. Den som tror höga metallpriser är här för att stanna anar potential i Epiroc.

Momentum Software

Tyska Aareon lägger ett bud på Momentum Software Group, som tillhandahåller affärssystem till fastighetsbranschen. Budet är värt 1,8 miljarder kronor och premien var drygt 71%.

Bilia

Bilkedjan Bilia skruvade nyligen upp sitt rörelsemarginalmål. Utsikterna inom bilaffären präglas av osäkerhet med ökad inflation och konjunkturoro. Risken är att efterfrågan bromsar in.

Footway & Momentum Group

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Affärsvärlden byter åsikt kring två aktier.

SBB

Ilija Batljans fastighetsbolag rasar ytterligare 10% och når nya bottennivåer. Vi ser 50-80% extra uppsida i SBB jämfört andra pressade fastighetsaktier som den motvallsbenägne investeraren skulle kunna köpa i dagsläget. Risknivån är dock både hög och svårbedömd.

Medicortex

Det måste till något extra för att en IPO av ett utvecklingsbolag ska bli bra att teckna i dagens trista börsklimat. Har finska börskandidaten Medicortex det? Sista teckningsdag: 220627

MTG

MTG är sedan försäljningen av e-sportsverksamheten numera en renodlad mobilspelskoncern. I samband med kapitalmarknadsdagen lanserade bolaget nya, offensiva mål. Om de nås är uppsidan stor.

Devport

Teknikkonsultbolaget Devport inledde 2022 med en rivstart tillväxtmässigt och ett rekordhögt rörelseresultat i Q1. Lyckas bolaget leverera på sina finansiella mål ser aktien mycket attraktiv ut, men är det realistiskt?

Lundin Energy

Idag avskiljs fusionsvederlaget från affären där Lundin Energy säljer sin olja- och gasverksamhet till norska Aker BP. Den som idag köper Lundin Energy köper in sig i en producent av förnybar el.

Börsgolvet

Inflationschock, räntelyft och skakiga börser. Har vi hört den förr?

Investeraren

Fler bolag kan komma att köpas ut från svenska börsen ifall värderingarna fortsätter att vara låga, enligt Fredrik Wranéus och Raphael Bejarano på amerikanska investmentbanken Jefferies. Samtidigt ser de en uppsida inom jordbruk och veterinärsektorn framöver.

Råduppföljning

Enbart två aktier uppvisade positiv avkastning i veckans uppföljning. Vi slopade vältajmat köprådet i Heimstaden Pref. Det var rätt att inte teckna Codemill som rasat sedan IPO. Både RevolutionRace och Readly bjöd på stora kursfall.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka har intressanta transaktioner skett i Hemnet, Revolution Race, Boozt, Online Brands Nordic och mycket mer.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG