Alla Affärsvärldens analyser vecka 3

Analyser av Millicom, Tobii, Preferensaktier, QBank, Everysport Media Group, Beijer Ref, Truecaller, Stillfront, Lyckegård, Learning to Sleep, Newbury samt Buy&Hold-portföljen, Afv-portföljen och Råduppföljning.

Millicom

Ett av Millicoms stora problem är att starka positioner på växande marknader inte mynnat ut i något överskott att tala om på sista raden. Utköpet av minoritetsägare i Guatemala innebär viss bättring på den punkten.

Tobii

Efter avknoppningen av Tobii Dynavox är ”gamla” Tobii det mer spännande bolaget. Risken är hög men frågan är om inte det kompenseras av potentialen om Tobii kan positionera sig rätt i ”metaverse”.

Fem köpvärda preferensaktier

Vilken bättre tid än januari att se över utdelningsmaskinen. Med räntor som ser ut att stiga är det viktigare än någonsin att välja rätt bland preferensaktierna för att undvika onödig risk.

Fem säljvärda preferensaktier

Nyckeln till framgång med preferensaktier handlar mycket om att minimera risken att något går snett. Här listar vi fem preferensaktier du bör slänga ut ur portföljen.

QBank

Mjukvarubolaget har ny VD sedan våren 2021. QBank har skruvat upp rekryteringstempot rejält vilket pressar resultatet på kort sikt. Långsiktigt hoppas bolaget kunna accelerera tillväxten. Är aktien köpvärd?

Everysport Media Group

Everysport Media Group har det senaste åren expanderat inom den snabbväxande racketsporten padel. Lönsamheten är god men samtidigt finns risk för överetablering på marknaden. Är aktien spelbar?

Beijer Ref

Trots kursfallet i kylgrossisten är värderingen väl hög. Placerarna verkar redan nu ta höjd för en framgångsrik Amerika-etablering.

Truecaller

Å ena sidan förvärv och omvänd vinstvarning, å andra sidan säljtryck från storägare. Hur ska man tänka i fallet Truecaller?

Stillfront

Den serieförvärvande spelkoncernen gör ett nytt köp som gör Japan till näst största marknad. Det finns detaljer som skaver – men aktien är fortsatt billig.

Lyckegård

Lyckegård vill med sina jordbruksmaskiner för ekologiskt jordbruk bli ledande i norra Europa. Kan ESG och förvärv göra IPO:n till en vinnare? Sista teckningsdag: 220203

Learning to Sleep

IPO-aktuella Learning to Sleep använder sig av KBT-behandling och hjälper patienter med sömnproblem digitalt via bolagets app. Marknadspotentialen är lockande men konkurrensen tuff. Sista teckningsdag: 220125

Newbury

Ett nystartat läkemedelsbolag som ska sälja licensierade produkter i Skandinavien. Grundaren har tidigare startat Bluefish som idag har 400 Mkr i omsättning. Sista teckningsdag: 220125

Buy&Hold-portföljen

Året startar i moll för portföljen som tappat 7%. Ett riktigt bra bud är lite plåster på såren. Nu sker 2022 års första inköp.

Afv-portföljen

Ny vecka, ny nedgång. Kan rapportperioden vända börstrenden till det bättre?

Råduppföljning

Det visade sig helt rätt att sälja 24SevenOffice vars aktie prisade in stora framgångar som inte riktigt skulle infrias. Köprådet i CTT Systems var ett annat lyckat råd. Knackigare gick det för Smart Eye som fallit rejält i senaste tidens techfrossa.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.