Alla Affärsvärldens analyser vecka 32

Analyser av Hemnet, Kambi, Energy Save, Carasent, Tessin-lån, Integrum, Qleanair, Bubbleroom, Solid Försäkring samt Afv-portföljen, Investeraren, Insiderkollen, Råduppföljning och rapportkalender vecka 33.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 32 - Vecka32.Afv.2022

Hemnet

90% av alla bostäder som säljs i Sverige annonseras på Hemnet. Bostadsplattformen är en unik tillgång och aktien prissätts därefter.

Kambi

Sportboksleverantören Kambi är sedan i våras ett tydligt uppköpsobjekt då bolagets konvertibelupplägg med Kindred numera kan lösas in. Är aktien värd ett bett?

Energy Save

Marknaden för värmepumpar växer bra och uppstickaren ES Energy Save har fått fäste med sina lättinstallerade produkter. Vill det sig väl kan detta bli ett fint och lönsamt tillväxtbolag framöver.

Carasent

Mjukvarubolaget Carasent har vuxit snabbt senaste åren. Både organiskt och genom förvärv. Tillväxtmöjligheterna är alltjämt goda i takt med digitaliseringen av vården. Bolaget ruvar fortsatt på en rejäl nettokassa.

Tessin-lån

Ett radhusprojekt utanför Trollhättan söker finansiering i form av ett säkerställt fastighetslån på 15 Mkr. Lånet ska delfinansiera uppförandet av fyra radhuslängor och två flerbostadshus. Räntan är 8% i årstakt.

Integrum

Medicinteknikbolaget Integrum har som enda bolag i USA fått PMA-godkännande för skelettförankrade amputationsproteser. Bolagets innovation har potential att bli standard i vården. Kassan är välfylld och ger utrymme för tillväxtsatsningar.

Qleanair

Årets utveckling reser frågor kring den långsiktiga tillväxtkraften i luftreningsbolaget. Samtidigt lockar aktien med låg värdering efter raset.

Bubbleroom

E-handlaren Bubbleroom noterades på First North i november ifjol. Aktien har nästan halverats sedan dess. Tillväxten under första halvåret i år var stark. Får bolaget ut den effektivitet de hoppas på från lagerflytten så finns god lönsamhetspotential.

Solid Försäkring

Försäkringsbranschen har många attraktiva egenskaper som goda kassaflöden och negativt rörelsekapital. Sveriges enda noterade försäkringsbolag Solid Försäkring har dock gått svagt på börsen sedan noteringen förra året. Frågan är hur bolaget ska värderas.

Afv-portföljen

Börsuppgång och rapportmotgång präglade den senaste veckan.

Investeraren

Börsen lär inte sjunka mycket mer, men investerare måste akta sig för att inte ryckas med i rallyn. Det menar Lars-Erik Lundgren som förvaltar fonder för bolaget Aktie-Ansvar, som också lockas av industrijättar som SKF och Atlas Copco.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Intressanta transaktioner har bland annat skett i Kindred, Plejd, Bonesupport, CellaVision, Storytel, Byggpartner och Addvise.

Råduppföljning

Det var rätt att ta hem vinsten i både Bredband2 och Linc som fallit på börsen senaste året. Det var även rätt att stå utanför Öresund som också pressats. Köprådet i Resurs utvecklades svagt trots avknoppningen av Solid Försäkring.

VIKTIGASTE BOLAGSHÄNDELSERNA VECKA 33

Under veckan rapporterar bland annat Garo, Storskogen, Troax, Kopparbergs, New Wave, Ambea, Bahnhof, Calliditas, Catena Media, Embracer, Nibe, Awardit och Nepa. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 33.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.