Alla Affärsvärldens analyser vecka 46

Analyser av: Betsson, Byggmax, Svenska Nyttobostäder Pref, Cessatech, Nokia, Fortinova, DistIT, DanCann Pharma, Millicom, Everysport Media Group samt Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning.

Betsson

Betsson har fått igång tillväxten igen som i det tredje kvartalet ökade med 27% organiskt sett. Covid-19 påskyndar dessutom digitaliseringen för spel på nätet. Bolagets egenutvecklade sportbok är en joker i leken.

Byggmax

Rekordförsäljning, marginallyft – och kurstapp. Affärsvärlden ser ett ingångsläge i Byggmax.

Svenska Nyttobostäder Pref

Svenska Nyttobostäder planerar att emittera preferensaktier för uppåt 4 miljarder kronor under kommande år. Det kommer göra detta till en av de största preferensaktierna på svensk börs.

Cessatech 

Danska Cessatech har utvecklat en nässpray för smärtlindring speciellt anpassad för barn. Den ska användas vid akut smärta och på sjukhus vid ingrepp. Bolaget tar nu in kapital vid en Spotlight-notering för att göra studier som kan ge bolaget marknadsexklusivitet i 10 år i Europa. Sista teckningsdag: 201124

Nokia

Slopade prognoser, ett katastrofalt kundtapp i USA och kommande omstruktureringskostnader. Det ser riktigt mörkt ut för Nokia. Men troligen är det fel att ge upp om aktien i det läget.

Fortinova

Det tredje fastighetsbolaget att på kort tid söka sig till börsen. Fortinova äger hyresrätter i västra Sverige och med pengarna från noteringen bör det finnas möjligheter att mer än dubblera fastighetsbeståndet. Sista teckningsdag: 201117

DistIT 

IT-distributören DistIT har klarat viruskrisen helt okej. Aktiemarknaden väntar på marginallyftet. Samtidigt fortsätter flera insynspersoner att köpa aktier.

DanCann Pharma

Cannabisbolaget DanCann Pharma noteras i dag för första dagen på Spotlight. Aktien får ingen övertygande start.

Millicom

Det latinamerikanska telekombolaget har likt andra ”värdeaktier” varit en stor vinnare på nyheter om ett vaccin. Aktien har dock 40% kvar till nivån före coronakrisen så nog finns det mer uppsida.

Everysport Media Group

Mediekoncernen Everysport påverkades av inställda sportevenemang i våras. 2021 ser ut att bli ett betydelsefullt sportår med både OS och Europamästerskap i fotboll. Samtidigt växer bolagets prenumerationsaffär fint.

Afv-portföljen

Portföljen tappar lite av försprånget mot index under novemberrallyt på börsen.

Insiderkollen 

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Stora affärer har skett bland annat i Sagax, Fastpartner, Biogaia och Formpipe. Och så undersöker vi hur insiders agerat i Qliro-bolagen som nu delats i tre.

Uppföljning

Köpråden i Systemair och Green Landscaping utvecklades helt okej. Det var även rätt att sälja Soltech Energy. Bland omgångens neutrala råd stack hjälmbolaget Mips ut ordentligt och steg över 200%.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: