Alla Affärsvärldens analyser vecka 47

Analyser av Sinch, Diös, JLT Mobile Computers, Opter, Bubbleroom, Haldex, Klarabo, SignUp, Paxman, ChargePanel, Nordic Asia, Nivika Fastigheter och Halmslätten samt Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning.

Sinch

Sinch har återhämtat sig från prispress tidigare och bolagets nya förvärv ser intressanta ut. Värderingen är hög men inte orimlig om tillväxten består.

Diös

Stora investeringsprojekt lyfter norra Sverige – och med det, fastighetsbolagen. Diös är en uppenbar vinnare med lågt värderad aktie.

JLT Mobile Computers

Småländska JLT Mobile Computers har länge ruvat på en stor nettokassa. JLT tecknade tidigare i höstas en avsiktsförklaring om att förvärva bolagets franska säljpartner ID Work. Nyligen tog JLT också en ny stororder i USA.

Bubbleroom

E-handelsbolaget Bubbleroom gjorde debut på First North. Aktien handlas runt teckningskursen vilket innebär att Bubbleroom värderas högre än både Footway och Nelly.

Opter

Intresset för att teckna aktier i mjukvarubolaget Opter var stort. Aktien steg kraftigt i börsdebuten.

Haldex

Cykliska Haldex drabbades hårt av pandemin. Den underliggande marknaden spås återhämta sig under de kommande två åren. I kombination med bolagets sparprogram ser en marginalexpansion ut att ligga i korten. Är aktien köpvärd?

Klarabo

Klarabo är ett relativt nytt bostadsfastighetsbolag som nu är på väg till börsen. Aktien noteras till rabatt mot en i övrigt ganska dyr fastighetssektor – det är också största skälet att teckna aktien. Sista teckningsdag: 211130

Sign Up Software

Börsens nya mjukvaruaktie får en riktigt hög värdering redan under sin debutdag.

Paxman

Medicinteknikbolaget Paxman har uppvisat stark tillväxt över tid. Nyligen kom ett mycket positivt besked avseende kostnadsersättning i USA. Är aktien fortsatt köpvärd?

ChargePanel

IPO-aktuella Chargepanel får en värdering närmre 100 Mkr på börsen. Affärsvärlden hittar både plus och minus efter att synat prospektet. Sista teckningsdag: 211130

Nordic Asia

Kinesiska aktier har inte varit i ropet under 2021. Kanske visar det sig vara ett köptillfälle? Den som tror på något sådant kan överväga att teckna IPO-bolaget Nordic Asia. Sista teckningsdag: 211206

Nivika Fastigheter

Intresset för fastighetsaktier är stekhett. Nivika är det andra fastighetsbolaget på kort tid att söka sig till börsen. Tillväxtstrategin är lovande men aktien något dyr. Sista teckningsdag: 311201

Halmslätten

Stenhus Fastigheter kom nyligen med ett bud på det konsultdrivna fastighetsbolaget Halmslätten. Hur ska man se på budet och aktien nu?

Afv-portföljen

Börsen och Afv-portföljen är upp en procent var sedan förra uppdateringen. Vi gläds åt Balco.

Buy&Hold-portföljen

Det blir rekordmånga inköp till B&H-portföljen den här månaden, hela 15 stycken. Det är allt från mjukvara till hårdmetall. Dessutom kom ett nytt fastighetsbud.

Insiderkollen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka: massiva köp i kursförlorarna, men styrelsemedlemmar skalar ned innehaven i medicinteknikbolaget.

Råduppföljning

Köprådet i Infracom blev lyckat och aktien mer än dubblades. I övrigt lämnade dock veckans omgång mycket att önska.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: