Alla Affärsvärldens analyser vecka 9

Analyser av SBB, Swedencare, Saab, Hälsovårdsaktier, Kjell Group, New Nordic Healthbrands, Ferronordic, G5 Entertainment, Northgold, Dignitana, Eastnine och Lammhults samt Insiderkollen, Afv-portföljen, Utdelningsportföljen och Råduppföljning.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 9 - Alla veckans analyser 9

SBB

Vi inte är överdrivet imponerande av Viceroys blankarrapport mot SBB. Men vi är ännu mer oroade över Ilija Batljans lätt oseriösa motattack.

Swedencare

Djurhälsovårdskoncernen Swedencare har gjort ett antal transformerande förvärv senaste åren. Aktien är ned 45% sedan årsskiftet. Framöver vill det till att den organiska tillväxten accelererar.

Saab

Saab-aktien är upp drygt 20% sedan årsskiftet. Kriget i Ukraina kommer leda till att allt fler länder runt om i världen ökar förvärvsanslagen väsentligt.

Tio hälsosamma aktier

Många life science-bolag har pressats under pandemin. Investeringstakten inom området ser ut att öka framöver. Affärsvärlden listar en rad favoriter inom hälsovårdssektorn.

Kjell Group

Elektronikhandlarens aktie har pressats oförtjänt mycket i senaste veckornas börsturbulens – trots två stabila rapporter sedan noteringen i höstas. På något års sikt ser vi stor uppsida i Kjell Group.

New Nordic Healthbrands

Kosttillskottsbolaget New Nordic uppvisade solid tillväxt på helårsbasis ifjol. Avslutningen på 2021 blev dock sämre än väntat. Rörelseresultatet i fjärde kvartalet var negativt för första gången sedan Q4 2012.

Ferronordic

Ferronordic är det bolag som drabbats hårdast av Rysslands krig mot Ukraina. Osäkerheten är stor och frågan är vad investerare ska göra med aktien.

G5 Entertainment

Med nästan hela personalstyrkan i Ukraina och Ryssland är G5 Entertainment ett av de svensklistade börsbolag som drabbas mest av kriget i Ukraina. Det är nytt läge i mobilspelsutvecklaren.

Northgold

En guldprospektör som trotsar det bistra börsklimatet och söker notering och 44 Mkr i kapital. Erfaren huvudägare är ett plus men vi anar även skönhetsfläckar. Sista teckningsdag: 220307

Dignitana

Under januari 2022 infördes gynnsam kostnadsersättning för skalpkylningssystem i USA. Det innebär goda tillväxtmöjligheter för medicinteknikbolaget Dignitana som siktar på att nå positivt kassaflöde under året.

Eastnine

Eastnine äger kontorsfastigheter i Baltikum men det stora innehavet i klädbolaget Melon Fashion Group ger en tydlig rysslandsexponering. Substansrabatten är nu rekordhög. Är det köpläge?

Lammhults

Lammhults historik imponerar inte särskilt. Värderingen lockar desto mer. Värde eller värdefälla?

Afv-portföljen

Portföljen tappade något mer än index under en synnerligen mörk februarimånad.

Utdelningsportföljen

Efter den tuffa inledningen på 2022 vrider vi om inriktning i portföljen ännu mer mot spelsektorn.

Insiderkollen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. De senaste två veckorna har insynspersoner på på Stockholmsbörsen nettoköpt aktier för drygt 1,5 Mdkr. Men i Ferronordic och Saab säljs det aktier.

Råduppföljning

Det var helt rätt att teckna aktier i bitcoin-certifikatsbolaget Coinshares, som blev omgångens stora vinnare. Även säljrådet i Ekobot samt köprådet i Handelsbanken föll väl ut. Mindre lyckat blev köprådet i krigsdrabbade Ferronordic samt BIMobject.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets