Alla Börsplus analyser vecka 30

Analyser av: MTG, Midsona, Gunnebo, Mips, Kindred Group, Lime Technologies, Bredband2, Prostalund, Kambi samt Utdelningsportföljen.
Alla Börsplus analyser vecka 30 - v30-2019

MTG

Tillväxten inom E-sport håller inte den takt som bolaget och aktiemarknaden räknat med. Frågan är om det är en tillfällig svacka. Om inte, så finns det klar nedsida i MTG-aktien.

Midsona

I våras skruvade styrelsen upp Midsonas tillväxtmål. Om detta infrias så kommer aktien sannolikt bli en vinnare. Skuldsättningen börjar dock bli ohälsosamt hög. Är aktien värd risken?

Gunnebo

Vändningen går lite trögare än vi hade hoppats på. Att bolaget byter vd, startar sparprogram och planerar nyemission ökar osäkerheten.

Mips

Hjälmbolaget Mips är ett av börsens snabbast växande bolag. Koncernens finansiella mål år 2020 ser ut att vara inom räckhåll. Kan tillväxten bestå finns bra uppsida kvar. Aktiemarknadens förväntningar på att detta ska ske är dock höga.

Kindred

Andra kvartalet blev inte den resultatmässiga comeback som börsen hade hoppats på. Efter kursraset ser aktien billig ut men kanske är det en synvilla.

Lime Technologies

Lime Technologies har varit en succé aktiekursmässigt sedan noteringen i vintras. Halvårsrapporten väcker dock några frågetecken.

Bredband2

Halvårsrapporten visar god försäljningstillväxt, stabilt kundintag och resultatförbättring. Är oron kring höjda avgifter från nätägarna och den dämpade marknadstillväxten överdrivna?

Prostalund

Prostalund har länge strävat efter ett genombrott för sin metod CoreTherm som används för behandling av godartad prostataförstoring. Nu har bolaget ändrat strategi och lägger allt fokus på Norden. Är det skäl att bli positiv till aktien?

Kambi

Oron för kundavhopp ligger som en våt filt över aktien. Den som är långsiktig kan se det som ett köptillfälle men bör stålsätta sig för en skakig resa.

Utdelningsportföljen

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.