Alla Börsplus analyser vecka 50

Analyser av: Moberg Pharma, Astralis, QleanAir, Fastpartner D, 24Storage, Edgeware, Miris, MOBA Network, Micro Systemation, Samhällsbyggnadsbolaget samt Buy and Hold-portföljen, Rådändringar och Uppföljning.

Rådändring: Moberg Pharma

Resultatet från den amerikanska Fas 3-studien på MOB-015 var klart sämre än väntat på en viktig punkt. Vårt tidigare köpråd, som länge har varit mycket framgångsrikt, tar vi nu bort på stående fot och ersätter med ett neutralt råd samtidigt som vi säljer aktien ur Börsplus portfölj.

Astralis 

Det danska e-sportbolaget fick en trög start på börsen och handlas kring teckningskursen. För en tillgång som åtminstone här och nu är helt unik i sitt slag är det något av ett underbetyg.

QleanAir

Aktien säljs ut med tydlig rabatt i börsnoteringen men så finns också frågetecken för hur framtidssäker bolagets huvudprodukt är. Sista teckningsdag: 191210

Fastpartner D

Sven-Olof Johanssons fastighetsbolag vill sälja nya D-aktier och lockar med en fast utdelning som ger 5,68-5,95 procent direktavkastning, beroende på vad slutpriset blir i emissionen. Ska man nappa på det? Sista teckningsdag: 191211

24Storage

Det nya fastighetsbolaget inom förrådsuthyrning gör en godkänd debut och steg 16 procent på första handelsdagen.

Edgeware 

Cirka 85 procent av Edgewares börsvärde utgörs av bolagets kassa. Får ledningen ordning på tillväxten kan aktien bli en mångdubblare. Men det saknas inte risker.

Miris Holding

Uppsalabaserade Miris har i mer än 10 år jobbat för att få sina analysinstrument för bröstmjölk att slå igenom. Utan framgång. Nu har bolaget fått grönt ljus från FDA att sälja i USA. Det ska ändra allt, hoppas bolaget.

MOBA Network

Det nynoterade webbsideföretaget rasade nästan 30 procent under första handelsdagen. Förlorare på det är bland annat stjärnförvaltarna Carl Armfelt och Erik Sprinchorn. Som plåster på såren har vi ett litet julklappstips till förvaltarduon!

QleanAir

Aktien gick upp en del alldeles i debuten men lyftet ser ut att gå upp i rök.

Micro Systemation

Mjukvarubolaget Micro Systemation har investerat mycket i tillväxtsatsningar de senaste två åren. Kan investeringarna materialiseras under kommande år så är uppsidan stor.

Samhällsbyggnadsbolaget

Ilija Batljan använder sin högt värderade aktie till att sluka det något större bolaget Hemfosa. Efter affären blir Samhällsbyggnadsbolaget – grundat 2016 – ett av Sveriges största fastighetsbolag.

Fastpartner D

Fastpartners nya utdelningsaktie stiger knappt 5 procent i debuten på börsen. Detta tack vare att priset sattes i botten av teckningskursintervallet.

Buy&Hold-portföljen

Aktiviteten har inte varit så hög i Buy&Hold-portföljen på sistone. Det är inte så konstigt givet hur portföljen är konstruerad – men en ny aktie är i alla fall aktuell för inköp.

Rådändringar: Probi och Enea

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Här är två bolag där vi byter fot.

Uppföljning: 5 av 8 rätt

Köprådet i Nyfosa gick starkt. Även Akelius Pref utvecklades bra. Det var dessutom rätt att sälja Prime Living som rasade rejält. Några av de övriga aktierna som analyserades var Boozt, New Wave, Jetpak och Feelgood.

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.