Allt handlar om återhämtningen i den globala ekonomin – Hexagons vd

Mätteknikbolaget Hexagon förväntar sig inte att den organiska tillväxten kommer försämras ännu mer på grund av pandemin, även fast utsikterna är osäkra.
Allt handlar om återhämtningen i den globala ekonomin – Hexagons vd - ola-rollen-affarsvarlen-700_binary_6892637.jpg
Ola Rollén.

Nu handlar allt om återhämtningen i ekonomin och hur snabbt den globala ekonomin kan återhämta sig från var vi står idag. Bolaget tror att deras organiska tillväxt kommer öka de kommande kvartalen.

Det sade Hexagons vd Ola Rollén under dagens efterföljande rapportkonferens.

Hexagon är ned något på dagens rapport där man presenterade en minskande omsättning och vinst jämfört med samma period i fjol.

Vidare säger Rollén att Europa och Nordamerikan påverkades hårt av pandemin på grund av de statliga nedstängningarna till följd av pandemin. Kina återhämtade sig under andra kvartalet med en organisk tillväxt om 16 procent.

Aktien är ned 1,4 procent på rapporten idag. Bolaget har tidigare under månaden rapporterat preliminära kvartalssiffror.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco